Expert Sessie 'Joomla! Usability' op 24 oktober

maandag 15 september 2014

Bij Perfect Web Team delen wij graag onze kennis, daarom gaan wij samen met Yireo wat nieuws doen! Op vrijdagmiddag 24 oktober organiseren wij de eerste Expert Sessie bij ons in Almere. Het thema van deze sessie is 'Joomla Usability'.

Periodiek gaan Perfect Web Team en Yireo Expert Sessies organiseren op het gebied van Joomla, Magento en webdesign. Door de techneuten en voor de techneuten. Gezien de interesse in onze recente blog artikelen en presentaties bij Joomla gebruikersgroepen over het gebruiksvriendelijker maken van Joomla voor eindgebruikers, is het thema van de eerste Expert Sessie 'Joomla Usability' en worden er vier presentaties gegeven:

Joomla website gebruiksvriendelijk inrichten

Door Joomla goed in te richten en de mogelijkheden optimaal te benutten kan je Joomla al een stuk gebruiksvriendelijker maken. Sander Potjer laat in deze presentatie zien hoe je het maximale uit Joomla haalt op het gebied van usability.

Overzicht van handige Joomla usability extensies

Door middel van extensies is Joomla natuurlijk uit te breiden met functionaliteit. Maar welke extensies dragen nu echt bij aan usability? Met welke extensies kan je Joomla gebruikersvriendelijker maken zonder al te veel inbreuk te maken op de Joomla core. Jisse Reitsma somt een aantal extensies op.

Gebruiksvriendelijkheid verhogen met template overrides

Met template overrides kan je de output van Joomla volledig naar eigen wens aan te passen, zonder dat de Joomla core code wordt aanpast. Dit is een krachtige methode om de gebruiksvriendelijk volledig naar eigen hand te zetten. Sander Potjer laat zien hoe je dit praktisch zelf kunt toepassen.

Joomla plugins ontwikkelen voor betere workflow

Joomla is meer dan alleen een CMS, het biedt ook een flexibel framework om aanpassingen te maken. Met behulp van Joomla plugins kunnen formulieren worden uitgebreid en worden gewijzigd, waarbij bijvoorbeeld bepaalde velden voor bepaalde gebruikersrollen beschikbaar komen. Jisse Reitsma geeft een overzicht van hoe de workflow aangepast kan worden door middel van Joomla plugins.

Kom je ook?

De kosten voor deelname aan de Expert Sessie zijn 45 euro exclusief BTW per persoon. We beginnen om 14:00 uur en zullen de middag rond 17:00 uur afsluiten met een borrel.

Meer informatie & aanmelden

auteur

Sander Potjer

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs, of neem contact met ons op!

Bel ons:
085 - 210 40 60

Mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.