Expert Sessie 'Joomla! Templating' 6 februari

dinsdag 23 december 2014

Bij Perfect Web Team delen wij graag onze kennis. Op 6 februari organiseren wij de tweede Expert Sessie bij ons in Almere. Het thema van deze sessie is 'Joomla Templating'.

Wat gaan we bespreken?

De sessie op 6 februari gaat over het bouwen van een template die je makkelijk kunt hergebruiken.

Je hebt Joomla-templates in veel vormen en maten. Bij Perfect Web Team merken we dat een template voor iedere nieuwe site toch weer iets anders moet kunnen. Je kunt niet met één template al je klanten tevreden houden.

Trage templates die alles kunnen

Veel van de templates die je voor Joomla kunt kopen houden alle opties open. Deze templates (van bijvoorbeeld Yootheme of Rockettheme) kunnen eigenlijk alles. Maar hierdoor zorgen ze er helaas vaak voor dat je site erg traag wordt. De template laadt een heleboel bestanden en functies die je niet nodig hebt en daar moet je bezoeker op wachten. Veel Joomla-ontwikkelaars maken daarom hun eigen (snellere) templates.

Een nieuwe template voor iedere website is geen oplossing

Het is niet handig om voor iedere website opnieuw ‘from scratch’ een template te bouwen. Dat is erg arbeidsintensief en foutgevoelig.

De oplossing: een modulaire template

Je wilt een template die je makkelijk op maat kunt uitbreiden. Die template heeft een heleboel ‘bouwstenen’ die je onafhankelijk van elkaar kunt gebruiken. Je kunt zo’n template zien als een grote bak met Lego. Je hebt een heleboel stukjes (modules) die je in elkaar kunt passen en kiest zelf hoe groot je de template maakt.

Tijdens de “Joomla Templating” Expert Sessie bespreken we o.a. de volgende ‘bouwstenen’ van templates:

  • Een goedebasis
  • Template overrides
  • JLayout
  • PHP Helper class
  • LESS/SASS
  • Bootstrap, en welke versie kies je?
  • Automatiseren van workflow met o.a. Grunt en Gulp
  • jQuery snippets

Kom je ook?

Heb je zin om meer te leren over het bouwen van een modulaire template? De kosten voor deelname aan de Expert Sessie zijn 45 euro per persoon (exclusief BTW). We beginnen om 14:00 uur en zullen de middag rond 17:00 uur afsluiten met een borrel.

Meer informatie & aanmelden

auteur

Sander Potjer

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs, of neem contact met ons op!

Bel ons:
085 - 210 40 60

Mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.