Foto: Adapted from JD Hancock

Daarom Joomla! (en geen WordPress)

vrijdag 18 september 2015

Waarom hebben jullie eigenlijk voor Joomla! gekozen? Waarom gebruiken jullie bijvoorbeeld geen WordPress? Omdat Joomla de betere oplossing is voor de uitdagingen van onze klant natuurlijk!

Mocht dat nog niet meteen duidelijk zijn, ik preek voor eigen parochie. Wij vertellen op onze site alleen maar over Joomla en wij noemen ons dé Joomla specialisten.  

Toch of misschien juist daarom krijgen we de vragen regelmatig: Waarom gebruiken en/of ondersteunen jullie geen WordPress, waarom kiezen jullie alleen voor Joomla?

Het eerste antwoord ligt voor de hand. Anders zouden wij niet dé Joomla specialisten zijn. Het is een keus om enerzijds over allerlei systemen iets weten of anderzijds over één systeem zoveel mogelijk. Wij kiezen dus voor dat laatste.

Verder weten wij dat Joomla op allerlei manieren zeer flexibel is en daardoor relatief makkelijk veel toepassingsmogelijkheden heeft. Dat bewijzen we met de projecten die we realiseren.

Daarbij hebben we onze handen vol aan interessante projecten waarvoor wij Joomla uitstekend kunnen gebruiken. Waarom zouden wij ons dan verdiepen in een ander systeem dat volgens ons veel minder flexibel is?

Waarom WordPress?

WordPress op pagina 1 van Google:

"WordPress is een persoonlijk publicatie platform.." Bron: https://nl.wordpress.org/

Dit geeft al enigszins een idee waar WordPress voor bedoeld is. WordPress is ideaal voor eenvoudige standaard websites die met een klein (of geen) budget gemaakt moeten worden. Dus voor blogs of een site met maar een paar pagina’s.

"Maak een gratis website of bouw eenvoudig je blog op WordPress.com." Bron: https://nl.wordpress.com/

WordPress is tot op zekere hoogte makkelijk zelf aan te passen. Ook zijn er gratis of goedkoop templates te vinden of kopen zodat het er heel aardig uit kan zien. Wat wil je nog meer? Niets? Lees dan vooral niet verder en ga met WordPress aan de slag.

Daarom Joomla

Joomla op pagina 1 van Google:

"Joomla!™ is een bekroond content management systeem (CMS), dat je de mogelijkheid biedt websites en krachtige online applicaties te bouwen." Bron: www.joomlacommunity.eu/over-joomla.html

Joomla heeft meer te bieden. Zodra je maatwerk nodig hebt, vanwege design of functionaliteit, ben je over het algemeen met Joomla beter uit. Niet altijd omdat het er maar net van afhangt wat je precies nodig hebt en waarschijnlijk belangrijker: wie je daar vervolgens mee helpt. Zie ook ‘Gereedschap is zo goed als wie het gebruikt’ 

Joomla biedt een slimme technische basis ("de core") waarmee je eenvoudig met kleine aanpassingen ("overrides") het design of functionaliteit naar wens kunt aanpassen en uitbreiden. Daarnaast kun je veel van diezelfde basis ook (her)gebruiken om een volledige web applicatie op maat te ontwikkelen en in te richten.

Joomla is uniek

Joomla is een uniek project dat niet door één bedrijf geleid wordt. Joomla is eigenlijk een nieuw soort multinational, een verzameling van bedrijfjes over de hele wereld die in allerlei teams en verbanden samenwerken, zodat Joomla de beste oplossing is en blijft.

Het Joomla project is een wereldwijd netwerk, een online dorp of community, een aanleiding voor heel veel conferenties over de hele wereld en een familie van online ontwikkelaars, bouwers en ontwerpers van websites. Zie ook ‘Joomla! is meer

Kortom:

Wij vinden Joomla niet alleen beter gereedschap voor een goed resultaat maar ook als internationaal project en community een inspiratie: Om met een perfect team de mooiste en beste web projecten te realiseren.

 

auteur

Martijn Boomsma

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs, of neem contact met ons op!

Bel ons:
085 - 210 40 60

Mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.