Maatwerk extensie voor de FunX Music Awards

Maatwerk extensie voor de FunX Music Awards

Radiozender FunX reikt 22 mei voor de eerste keer de FunX Music Awards uit. Awards zijn te winnen in allerlei categorieën, met name in de muziekstijlen die deze grootstedelijke jongerenzender domineren. De FunX luisteraars bepalen de winnaars door online te stemmen. Wij mochten een maatwerk Joomla component ontwikkelen om de stemmen te verzamelen.

De uitdaging

FunX wilde luisteraars de mogelijkheid geven om in tien verschillende categorieën hun stem uit te brengen voor de FunX Music Awards. De oplossing moest volledig geïntegreerd zijn in Joomla, het CMS dat reeds voor www.funx.nl in gebruik is.

Per categorie mag de luisteraar maximaal één stem uitbrengen met de mogelijkheid om de stem toe te lichten. Voor het verzenden van de stemmen moet de luisteraar enkele gegevens achter laten. In het beheer van Joomla zijn alle stemmen in te zien en te exporteren als CSV bestand.

De doelgroep van FunX maakt veel gebruik van mobiele telefoons. De awards website moest daarom responsive zijn. Zowel desktops, tablets en telefoons krijgen een geoptimaliseerde weergave aan de hand van de beschikbare schermruimte.

De oplossing

Een maatwerk extensie geschikt voor Joomla 3, waarin alle wensen en eisen van FunX voor het stemmen zijn verwerkt. De extensie is flexibel opgebouwd. Zo kan deze eenvoudig ook voor een andere awardsshow ingezet worden.

Perfect Web Team bedacht ook nog dat het leuk zou zijn om niet alleen de tekst "Ik heb gestemd voor de FunX Music Awards" te laten delen via Facebook en Twitter, maar het tevens mogelijk te maken een unieke URL naar de stemlijst mee te sturen. Zo kunnen anderen zien op wie een persoon heeft gestemd.

Het resultaat

Gelijktijdig met de lancering van de awards website is ook de nieuwe huisstijl en logo van FunX gepresenteerd. Deze vernieuwing hebben wij op de awards website en FunX.nl doorgevoerd.

We zijn erg blij met het stemcomponent voor de FunX Music Awards. De site is 100% responsive, laadt snel en is erg gebruiksvriendelijk. Bovendien ziet het ontwerp er heel strak uit. De samenwerking met Perfect Web Team om tot dit mooie resultaat te komen verliep vlekkeloos.

Nizar el Assal, Internet Manager FunX

Op dit moment wordt er iedere minuut volop gestemd voor de FunX Music Awards en bovendien gedeeld via social media! Zie onder andere de hashtag #FMA14.

Bezoek de website

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs, of neem contact met ons op!

Bel ons:
085 - 210 40 60

Mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.