Nieuwe Joomla! website voor De Willemsroute

Nieuwe Joomla! website voor De Willemsroute

De Willemsroute is het verleidelijke alternatief voor de recreatievaart om van Roermond of 's-Hertogenbosch naar Maastricht te varen, en omgekeerd. Rijkswaterstaat gebruikt voor de promotie van deze vaarroute een website en een app. De website had een flinke update nodig voor aanvang van het nieuwe vaarseizoen.

De uitdaging

De website van De Willemsroute draaide op Joomla 1.5 en moest gemigreerd worden naar Joomla 2.5. Tevens was er een wensenlijst met verbeterpunten voor de website, zowel qua content als beheer. Door Webcase werden wij benaderd om dit project gezamenlijk op te pakken.

Na een inventarisatie bleken er 40(!) extensies op de website geïnstalleerd te zijn. Hiervan was een groot deel niet in gebruik en verouderd. De website had daardoor diverse veiligheidsproblemen.

Met het oog op de uiteindelijke gewenste functionaliteiten hebben wij geadviseerd de website niet te migreren, maar opnieuw op te bouwen. Dit zou aanzienlijk minder tijd in beslag nemen dan een migratie.

Het resultaat

Een compleet nieuwe Joomla 2.5 website met een nieuw uiterlijk. Hiervoor hebben wij een slim maatwerk template ontwikkeld op basis van Bootstrap.

Het aantal extensies is teruggebracht van 40 naar 1. Dit is bereikt door de mogelijkheden van Joomla optimaal te benutten. Voor de weergave hebben wij template overrides gemaakt in plaats van specifieke extensies in te zetten.

Een door ons ontwikkelde maatwerk extensie is uiteindelijk nog de enige extensie in gebruik. Deze extensie leest een JSON feed van nieuws artikelen van een redactiesysteem uit en importeert de inhoud en afbeeldingen automatisch in Joomla.

De reiservaringen en hinder berichten op de website zijn ook geschikt gemaakt voor gebruik in de app van De Willemsroute.

Geweldig dat alles nu zo mooi en vernieuwd is. Het ziet er echt heel goed uit!

Lilian Charpentier, Rijkswaterstaat

Op de nieuwe website komt de De Willemsroute veel beter (visueel) in beeld. De nieuwe website is dan ook met enthousiasme ontvangen!

Bezoek de website

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs, of neem contact met ons op!

Bel ons:
085 - 210 40 60

Mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.