Toegankelijke Joomla! website voor Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Toegankelijke Joomla! website voor Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

In 2015 gaat het nieuwe jeugdstelsel in werking. Voor iedereen die vanuit gemeenten, provincies, zorginstellingen en andere organisaties werkt aan dit nieuwe stelsel is www.voordejeugd.nl de centrale plek voor alle benodigde informatie en inspiratie die zij nodig hebben. Wij mochten deze website updaten en vernieuwen.

De uitdaging

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) benaderde ons om de bestaande Joomla website over de stelselwijziging jeugd op te frissen en te vernieuwen. De website moest opnieuw gestructureerd worden en er waren aanvullende functionaliteiten als tagging nodig. Ook was er de wens om de website responsive te maken.

Bovendien moeten de websites van de Rijksoverheid voldoen aan de webrichtlijnen. Deze richtlijnen maken online informatie beter toegankelijk en vindbaar. Voor de website van stelselwijziging jeugd was dit nog niet het geval dus daar moesten we voor zorgen.

De oplossing

De website maakte gebruik van Joomla 2.5. Door te upgraden naar Joomla 3 kwamen direct veel van de gewenste functionaliteiten beschikbaar. Na een flinke opschoning en herstructurering van de website was de contentstructuur weer volledig in orde. Hierbij zijn de mogelijkheden van de Joomla core optimaal benut zodat diverse Joomla extensies verwijderd konden worden.

Voor websites van de overheid is er een rijkshuisstijl vastgesteld. Deze is echter verouderd en voorziet niet in responsive websites, nieuwe richtlijnen zijn nog volop in ontwikkeling. Voor de Drupal website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is deze nieuwe stijl al gebruikt. Wij hebben deze stijl overgenomen naar een responsive Joomla template en verder geschikt gemaakt om te voldoen aan Webrichtlijnen versie 2.

Het resultaat

In korte tijd hebben wij de transformatie van Voordejeugd.nl uitgevoerd. De vernieuwde responsive website is goed ontvangen en ziet er volgens de bezoekers een stuk overzichtelijker uit. Ook de website performance is toegenomen dankzij de optimalisaties die wij hebben uitgevoerd.

Perfect Web Team heeft ons snel en deskundig ondersteund bij de migratie en update van Voordejeugd.nl. Zowel de duidelijke communicatie als kennis van zaken hielpen mee aan de pijnloze lancering van de nieuwe site.

Jurgen van den Brand, Projectleider Voordejeugd.nl

De website is getoetst en voldoet aan Webrichtlijnen 2 Level AA. Daarmee draagt de website het Waarmerk drempelvrij.nl op het hoogste niveau, niveau 3.

Bezoek de website

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs, of neem contact met ons op!

Bel ons:
085 - 210 40 60

Mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.