Joomla! onderhoud

Wij onderhouden en monitoren de Joomla website en zorgen ervoor dat updates worden doorgevoerd. Hou de site veilig en stabiel!

Goede redenen om een Joomla! website onderhouds-abonnement te nemen:

Joomla! is altijd in beweging

De ontwikkelingen binnen Joomla gaan razendsnel. Met grote regelmaat komen er nieuwe updates van Joomla en eventueel geïnstalleerde extensies uit. Om een Joomla website veilig, snel en betrouwbaar te houden is het daarom van groot belang de website goed te onderhouden. Bij het grootste deel van de Joomla websites die gehackt worden gaat het om websites die niet onderhouden zijn.

Joomla! onderhoud

Met het Joomla onderhoudsabonnement neemt Perfect Web Team het onderhoud en monitoring uit handen en ben je verzekerd van een veilige en stabiele Joomla website. Het Joomla onderhoudsabonnement is ook beschikbaar voor websites die niet door ons zijn ontwikkeld.

Het Joomla onderhoudsabonnement bestaat uit:

 

Initiële optimalisatie

Voordat het reguliere onderhoud start scannen wij de website eerst op eventuele aanwezige veiligheidsproblemen. Indien nodig lossen we deze in overleg op uurbasis op. Ook optimaliseren wij de bescherming tegen hackers.

Joomla! updates

Kritische Joomla! security updates voeren wij altijd zo snel mogelijk uit! Overige updates doen we maandelijks. Verder verzorgen we de updates van Joomla als er een nieuwe versie wordt uitgebracht binnen dezelfde serie (3.x). Joomla upgrades (bijvoorbeeld van Joomla 3.x naar Joomla 4.x) vallen hier niet onder want daar komt wat meer bij kijken.

Extensie updates

De extensies die gebruik maken van het Joomla extensie update systeem, updaten wij maandelijks naar de laatst beschikbare versie. Extensies zonder update systeem vereisen aparte afspraken. Sommige extensies moeten met de hand, met voorbehoud of na aanschaffen van een subscription geüpdatet worden. Hier kunnen dus in overleg bijkomende kosten voor zijn.

Opschonen en optimaliseren

Ongebruikte en tijdelijke website bestanden worden regelmatig verwijderd. De database wordt opgeschoond en de database tabellen worden geoptimaliseerd. Zo blijft de website schoon en optimaal presteren.

Monitoring

Onze monitoringstools houden de website 24 uur per dag in de gaten, zo weten wij als eerste als een website niet functioneert of pagina's traag laden. Indien nodig komen wij in actie om problemen op te lossen.

Veiligheidsscan

Wij controleren de website regelmatig op veiligheidsproblemen en sporen pogingen tot hacken op. Waar nodig verbeteren wij aan de hand van de analyses de veiligheid van de website.

Backups

Backups hebben we zeer zelden nodig maar als ze nodig zijn dan moet je ze hebben! Wij zorgen ervoor dat recente backups van zowel de website als de database beschikbaar zijn. Onze hostingpartner Combell zorgt hier automatisch voor bij hun hostingpakketten maar daarnaast slaan wij ook regelmatig extern backups op. Deze worden op een aparte server beveiligd opgeslagen. Als de site code in GIT1 staat dan is dat helemaal veilig.

Onderhoudsabonnementen

De prijs hangt af van meerdere factoren en voorkeuren:

- Om te beginnen de huidige status van de site. Daarom beginnen we altijd met een audit en veiligheidsscan.

- De hosting. Wij hebben een voorkeur voor hosting bij Combell.nl. Daar hebben wij een kort lijntje mee en we weten in hun systemen alles snel te vinden. Andere hosting kost ons altijd meer tijd en dus jouw geld.

- De complexiteit van de site. Zit er maatwerk in, aangepaste core Joomla bestanden, hoe veel extensies en welke? Zijn er voor de extensies betaalde subscriptions nodig en is de code van goede kwaliteit?

Tot slot hebben we nog de keuzes:

 Type1. Standaard2. Zonder risico
  Voor een veilige en up to date Joomla website Met GIT¹ en volgens OTAP²
Backups Dagelijks (via hosting bij Combell) plus maandelijks extern Dagelijks (via hosting bij Combell), wekelijks extern en code in GIT
Updates extensies zonder Joomla- updatesysteem Op afspraak Op afspraak
Testsite (kopie van live site in subdomein) Nee Ja!
Updates eerst op testsite Nee Ja!
Versiebeheer Nee Ja!
Wekelijkse audit Optioneel Ja!

¹GIT: Is een versiebeheersysteem (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Git_(software) ) Wij gebruiken Github (https://github.com/)

²OTAP: Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/OTAP)

 

Heb je interesse in deze onderhoudsabonnementen?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via telefoon: 085 - 210 40 60. 

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op en zullen naar aanleiding van bovenstaande factoren en keuzes de mogelijkheden bespreken en een offerte maken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom langs, of neem contact met ons op!

Bel ons:
085 - 210 40 60

Mail ons:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.